Heb jij aanhoudende schouder-, nek- of rugklachten?

.

Wil jij graag aan je mobiliteit werken maar weet je niet goed waar te starten?

.

Geraak je soms overdonderd door alle oefeningen die je voorbij ziet komen?

.

Wil je eindelijk komaf maken met fysieke klachten en je soepel en vrij kunnen bewegen?


Dan is het tijd voor een 1 op 1 sessie met Matthias, kinesitherapeut en mobiliteitscoach bij LIFT.

.

Na dit (gratis) kennismakingsgesprek weet jij exact wat je moet doen om mobiliteitstraining op een correcte manier te integreren en te kunnen genieten van de vele voordelen!

.

Boek je slot eenvoudig in via de onderstaande agenda.

Ontdek wat mobiliteitstraining voor jou kan betekenen. 

.

  • Bespreek wat jouw persoonlijke doelstellingen zijn

  • Bespreek jouw fysieke klachten en/of gevoeligheden

  • Krijg een online plan op maat


Boek nu je gratis sessie!

Meet Matthias

Ik ben Matthias, sportkinesist en manueel therapeut. Ik geloof sterk in een holistische visie op de mens. Fysiek en mentaal is voor mij één geheel. En zo wil ik mijn patiënten ook graag verder helpen. Om deze redenen heb ik gekozen voor sportkinesitherapie en heb ik nadien een postgraduaat in de manuele therapie gevolgd - om de bredere connectie tussen het psychologische en lichamelijke te begrijpen.

 

Tijdens mijn praktijkervaring heb ik ontdekt dat mobiliteit enorm vaak hét ingrediënt is voor herstel van pijnklachten en blessures, maar vooral ook om pijnklachten en blessures te voorkomen.

We leven voornamelijk in een curatieve maatschappij. Eentje dat wanneer het gaat om ons lichaam, jammer genoeg aan de alarmbel trekt als het eigenlijk al te laat is.

 

Pas als we pijn hebben, gaan we op zoek naar medische hulp. Net zoals we preventief onze tanden poetsen om ons gebit gezond te houden en fruit en groenten eten omdat we weten dat dit het risico op ziek worden verminderd, moeten we ook beweging en specifiek mobiliteit bekijken als preventief middel om pijn en blessures te voorkomen.

Beweging werkt helend en maakt altijd deel uit van het genezingsproces. Het menselijk lichaam is tot zoveel meer in staat dan we zelf denken. Wij zijn gemaakt om multidimensionaal te bewegen. Niet om urenlang stil te zitten.

 

Met het LIFT wil ik mobiliteit toegankelijk maken voor iedereen. Mijn ultieme levensmissie is dat je je lichaam zelf terug in handen neemt en krijgt. Dat je je lichaam leert begrijpen en dat je beweging zal leren zien als helend middel. Fysiek en mentaal.

.

Mijn methoden zijn gebaseerd op kennis en praktijk van de (sport)revalidatiewetenschappen, kinesitherapie en bewegingsleer en op het FRS systeem. Dit systeem wordt gebruikt door enorm veel professionele sporttakken waaronder de NBA, UFC en MLB.

De voordelen van mobiliteitstraining


1. Je voelt je beter: fysiek en mentaal

.

Stijve enkels, roestige knieën, stramme heupen en een pijnlijke rug? Je wil wel sporten, maar je loopt telkens tegen dezelfde beperkingen aan. Met gerichte mobiliteitstraining zorg je ervoor dat je je sterk én soepel voelt, zonder last van vervelende kwaaltjes. Ook je welzijn en welbevinden zal er enorm op vooruitgaan. Door regelmatige mobiliteitstraining leer je je lichaam namelijk beter aanvoelen. Je voelt je soepeler en ontspannen doorheen de dag!

.

2. Verminderd risico op blessures

.

Een van de grootste voordelen van mobiliteitstraining is het verminderd risico op blessures. Je leert je eindgraden actief te beheersen zodat je tijdens het sporten je volledige bewegingsmogelijkheid gebruikt zonder enige twijfel. In de kinépraktijk zie ik dan ook vaak blessures die doorgaans ontstaan zijn door een slechte mobiliteit. Slechts 15 minuten aan mobiliteitsopwarming per dag kan een helse blessure voorkomen, die je wellicht maanden lang uit de sport houdt!

.

3. De mogelijkheid om correct te bewegen

.

Je bewegingspotentieel is direct gelinkt aan je functionele mobiliteit. Als je efficiënter en beter wil bewegen, moet je verzekeren dat al de gewrichten die je nodig hebt voor een beweging ook beschikken over de nodige hoeveelheid mobiliteit. Enkel zo ga je een beweging correct kunnen uitvoeren (zonder te compenseren met andere delen van je lichaam). Dit geldt voor eender welke bewegingen zoals bijvoorbeeld een squat, bewegingen tijdens het lopen, opslag in de sport enzovoort.

.

.

.

.Boek je 1/1 sessie in met Matthias en ontdek hoe jij mobiliteitstraining kan integreren om de beste versie van jezelf te zijn!

Je bent een stap verwijderd van een pijnvrij lichaam!

Na het boeken van deze sessie ontvang je een bevestigingsmail met een link naar de meeting op je geboekte tijdstip. Kijk zeker ook even in je ongewenste mailbox.


Kan je door een uitzondering de sessie niet bijwonen? Breng ons zo snel mogelijk op de hoogte via matthias@liftyourperformance.be om de sessie te annuleren. Als jij niet kan, betekent dit een extra plekje voor iemand anders. 

Boek je sessie in!

Enkele succesverhalen

Dankzij LIFT heb ik geleerd hoe ik de pijnen in mijn bovenrug, schouders en nek die ik al een jaren ervaar tijdig en zelfstandig kan aanpakken. Door de oefeningen - die op een duidelijke, rustgevende manier worden uitgelegd - voelen mijn spieren bijna instant soepeler aan en wordt mijn hoofdpijn verlicht. Het handige is dat de video’s zich focussen op een bepaald gebied in je lichaam. Zo voer je de juiste stretches en oefeningen uit voor net die spieren die gespannen staan. Je krijgt veel uitleg, maar door de rustgevende stem van Matthias stoort het helemaal niet en heb je het gevoel dat je ook echt iets bijleert. Daarnaast krijg je heel wat tips die je kunnen helpen om doorheen de dag, vanop je stoel, te stretchen en de spanning te verlichten.

<div class="editor-content"><p>Lien Van Herstraeten</p></div>,

Lien Van Herstraeten

Ik fitness al enkele jaren vrij intensief waardoor ik ook geregeld bijhorende kwaaltjes krijg. Vaak kamp ik met een ontsteking in de schouder, waar ik trouwens extra gevoelig voor ben aangezien ik de ziekte van Crohn heb en regelmatig ontstekingen heb in heel men lichaam. Via via bij LIFT terecht gekomen en hen mijn schouder klacht uitgelegd.
Ik kreeg direct super toegankelijke informatie en ook gelijk 3 verschillende oefeningen toegestuurd die mij zouden moeten helpen. Dit allemaal gratis en voor niets, nadat ze slechts 1 enkel bericht van me hadden gekregen. Toen ik de oefeningen dan uitprobeerde, voelde ik onmiddellijk een hele opluchting in men schouder, echt heel aangenaam. Met als gevolg dat ik nu een vast abonnement heb genomen op hun platform en ik sinds kort pijnvrij en ontstekingvrij ben aan het trainen!

<div class="editor-content"><p>Jordy Gabriëls</p></div>,

Jordy Gabriëls

Vragen waarop we je graag al een antwoord bieden!

Wat kan ik van de 1/1 sessie verwachten?

Tijdens dit gesprek maak je kennis met Matthias.


Je bespreekt je fysieke doelstellingen en je eventuele mobiliteitsbeperkingen.


Weet je niet wat je beperkingen juist zijn? Geen nood, ook dit overlopen we.


Matthias legt uit hoe je mobiliteit makkelijk kan integreren in je dagelijks leven en stelt een online plan op maat voor.Zijn er voorwaarden verbonden aan de gratis 1/1 sessie?

Nee, een 1/1 op sessie is volledig vrijblijvend. Je bent achteraf tot niets verplicht!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte!


BODY CHART

Met behulp van de LIFT body chart en de korte quiz, kom je terecht bij de videolessen afgestemd op jouw persoonlijk doel.

BODY CHART

Blijf op de hoogte

Laat je e-mail adres achter, ontvang wekelijks tips & advies en blijf op de hoogte van nieuwtjes.

SCHRIJF ME IN

LIFT je bedrijf

Kies voor een mobiliteitstraject op maat voor je werknemers om je bedrijf gezond te houden.

MEER INFORMATIE