LIFT JE LAGE RUG 


Een no-nonsense traject waarbij we je begeleiden naar een soepele, gezonde én blije rug.

Bestel nu het traject

Herken jij je hierin?


  • Je hebt last van wisselende rugklachten 

  • Je voelt je vaak stijf of gespannen

  • Je hebt altijd al een "gevoelige" rug gehad

  • Je ontwijkt bepaalde activiteiten omdat je bang bent voor rugklachten

  • Je hebt al vaak geprobeerd om je "core" te versterken, maar eigenlijk doet dit nog meer pijn aan je rug

  • Je moet je favoriete hobby/sport staken omwille van terugkerende rugklachten


Met deze bundel maak je komaf met bovenstaande gevoelens. Je ontdekt samen met Matthias hoe je rugklachten gericht aanpaktverlicht én voorkomt. 


Let op, dit traject is niet bedoeld voor personen met acute rugpijn. Gelieve eerst een arts te raadplegen. 

Start nu! 

Waarom heb je rugklachten? 

.

Als je dit leest, weet je dat (lage) rugklachten een enorme impact hebben op je leven. Je bent niet alleen. 80% van de bevolking heeft op een bepaald moment in zijn leven lage rugpijn. Deze klachten zijn meestal het gevolg van een verstoring in de balans tussen de belasting van je rug en de mate waarin je rug die belasting kan dragen.

.

Langdurig zitten (we zitten gemiddeld zo'n 8u per dag!) werkt deze verstoring enorm in de hand. Zo verliezen we heel wat aan flexibiliteit, lichaamscontrole en spierkracht door gedurende de dag aan onze bureau te zitten. En helaas, de uren dat we sporten, compenseren de zituren niet. Wat je niet gebruikt, verlies je nu eenmaal.

.

We zijn als mens gemaakt om te bewegen. Al het lichaamsweefsel (je spieren, fascia, ligamenten, je gewrichten en botten) is zo gestructureerd en met elkaar in balans om dat bewegen waar te maken. Door lang en vaak in dezelfde houding te zitten of staan, verlies je je mobiliteit. Met minder bewegingsmogelijkheden (=mobiliteit) zal je lichaam onvermijdelijk harder moeten werken met overbelastingen als gevolg. Dit vaak ten koste van de rug. Hierdoor ontstaan lage rugklachten. 

De oplossing:

flexibiliteit, controle & kracht

Je hebt wellicht al gehoord dat je om rugpijn op te lossen, je niet moet rusten maar net in beweging moet blijven. 

.

Dat klopt helemaal. Wekenlang rusten is niet de oplossing. De pijn ebt misschien wel weg, maar voor je het weet, beland je terug in een negatieve vicieuze cirkel. Het is essentieel om je lichaam en rug opnieuw te leren mobiliseren te weten welke oefeningen je nu precies moet uitvoeren om herstel te bevorderen. Naast graduele oefeningen is het ook belangrijk dat je geëduceerd bent over rugpijn en dat je veelvoorkomende mythes over rugpijn en ergonomie leert ontkrachten.

.

LIFT JE LAGE RUG leert je stap voor stap op een effectieve manier bewegen. We leren je de juiste oefeningen en progressies om je rug te versterken en je mobiliteit te vergroten met de focus op je gewrichtsgezondheid

.

We voorzien je van de nodige mindset en kennis om rugklachten in de toekomst te voorkomen.

Schrijf je in voor het traject! 

Meet Matthias

.

Mijn naam is Matthias en ik ben een sportkinesist en manueel therapeut. Ik heb een holistische kijk op het menselijk lichaam, waarbij fysieke en mentale gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Om deze redenen ben ik gespecialiseerd in sportkinesitherapie en heb ik ook een postgraduaat in manuele therapie gevolgd om een breder begrip te ontwikkelen van de connectie tussen psychologie en lichamelijkheid.

.

In de praktijk heb ik gemerkt dat mobiliteit vaak de sleutel is tot het herstel van pijnklachten en blessures, én het voorkomen van terugkerende klachten. Hierbij maak ik o.a. gebruik van het Functional Range Conditioning (FRC)-systeem, een wetenschappelijk onderbouwde methode die gericht is op het optimaliseren van de mobiliteit en het functioneren van het menselijk lichaam. Het FRC-systeem is gebaseerd op de nieuwste inzichten in bewegingswetenschappen en wordt gebruikt door professionele sporters en bewegingsspecialisten over de hele wereld.

.

Helaas is onze huidige samenleving voornamelijk gericht op genezing in plaats van preventie, waardoor we vaak pas medische hulp zoeken wanneer het al te laat is. Net zoals we ons gebit gezond houden door preventief onze tanden te poetsen en door het eten van fruit en groenten om het risico op ziekte te verminderen, zouden we mobiliteit ook moeten beschouwen als een preventief middel tegen pijn en blessures. Beweging kan helend werken en maakt altijd deel uit van het genezingsproces. Het menselijk lichaam is tot veel meer in staat dan we denken, en we zijn ontworpen om multidimensionaal te bewegen, niet om urenlang stil te zitten.

.

Mijn missie is om mobiliteit toegankelijk te maken voor iedereen, en om mensen te helpen hun eigen lichaam weer in eigen handen te nemen en te begrijpen. Door beweging te zien als een helend middel, zowel fysiek als mentaal, kunnen we het leven lang gezond bewegen en voluit leven. Ik baseer mijn methoden op kennis en praktijkervaring in de (sport)revalidatiewetenschappen, kinesitherapie en bewegingsleer, en integreer het FRC-systeem om optimale mobiliteit te bereiken.

Bekijk de introductievideo

En ontdek of LIFT je lage rug iets voor jou is. 

Start samen met LIFT je traject naar een gezonde lage rug. 


Bestel het traject en ontvang meteen de videolessen in je mailbox.

Bestel nu

Vragen en antwoorden die je verder kunnen helpen! 

Wat is mobiliteit en waarom is het zo belangrijk?

Als je gewrichten niet goed functioneren en je mobiliteit beperkt is, dan kan dat je belemmeren om actief te blijven en andere vormen van training te volgen. Natuurlijk zijn krachttrainingen en ook cardio geweldig voor onze gezondheid, maar hoe kun je deze trainingen blijven volgen als je worstelt met pijn, stijfheid, blessures en bewegingsbeperkingen?


Om deze redenen is het minstens even belangrijk om aandacht te besteden aan je MOBILITEIT. Sterke en flexibele gewrichten vormen namelijk de basis van onze beweging. Door mobiliteitstraining te doen, kun je niet alleen andere vormen van training zoals kracht- en cardio-training beter uitvoeren, maar ook met betere prestaties, veerkracht en duurzaamheid.


Als je je gewrichtsgezondheid verwaarloost om bijvoorbeeld zware gewichten te tillen en intensieve aerobe oefeningen te doen, dan is dat op de lange termijn vaak niet vol te houden en zal je klachten ontwikkelen zoals lage rugpijn. 

Hoe koop ik het traject aan?

Je hebt twee opties:


1) Druk op bovenstaande knop en word naar de aankooppagina geleid. Daar kan je de gids bestellen met je credit card.


2) Je kan het order bedrag storten op het nummer: BE69 0019 0650 4078 onder naam van Matthias Brammer met mededeling: "LIFT je lage rug"


In beide gevallen ontvang je deze gids automatisch in je mailbox.

Hoe is het programma opgebouwd?

Het programma bestaat uit 9 video's. 


Tijdens 8 video's leer je oefeningen aan die je gehele mobiliteit en meer specifiek je rugmobiliteit zullen verbeteren. Je krijgt een vooropgesteld schema om de lessen te volgen gedurende 4 weken. 


Verder krijg je wekelijks een educatieve mail waarbij we je uitleg geven over ergonomie en wetenschappelijk onderbouwde tips en tricks geven rond beweging en pijn. 



Heb ik materiaal nodig?

Afhankelijk van de les die je volgt, vragen we je gebruik te maken van een fitnessmatje, een yoga blok of een weerstandsband. Indien je geen yoga blok hebt, kan je eventueel enkele boeken of een verhoogje gebruiken. 

Voor wie is dit programma?

Dit programma is voor iedereen die zijn mobiliteit wil verbeteren en aan zijn gewrichtsgezondheid wil werken om zo rugklachten te voorkomen. 


Door het programma correct toe te passen, zal je meer lichaamscontrole ervaren, je gewrichten gezond houden en meer bewegingsopties krijgen. Dit zorgt ervoor dat je lichaam in het algemeen beter zal aanvoelen en je het risico op klachten zal minimaliseren. 


De lessen worden langzaam uitgelegd zodat iedereen op zijn eigen tempo kan volgen. 


Je hebt geen fysieke conditie nodig en hoeft niet flexibel te zijn. Let op, ook yogi's zijn uitermate welkom! De lessen focussen zich niet op flexibiliteitstraining maar op gewrichtstraining.


Hoevaak per week moet ik de videolessen volgen? 

We raden aan om elke dag een videoles te volgen. Je wisselt de dag dat je een les voor de rug doet af met de ochtend CAR routine (slechts 15 minuten). 


Geef je lichaam de tijd om de prikkel te laten aankomen en zich aan te passen.


Belangrijk: kies JOUW eigen tempo. Indien dit betekent dat je niet elke dag een les kan toepassen en dat het traject langer dan 4 weken zal duren is dit ok. Als je frequentie lager is, maar je hierdoor wel volhoudt is dit zeker even goed. 

Is er een online community?

Op Facebook kan je lid worden van de LIFT community, waarin je je ervaringen kunt delen met alle LIFT leden.

Ontdek alles van LIFT


Wil jij genieten van al onze videolessen? Probeer LIFT 7 dagen gratis uit! 

Start mijn gratis proefabonnement

Schrijf je nu in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!