Patellofemoraal pijnsyndroom

.

Tijdens deze video tonen we je hoe je patellofemorale kniepijn als loper kan behandelen én voorkomen. 

.

In het artikel van het nieuwste RunningNL magazine (januarinummer) lees je meer over het ontstaan van deze blessure en hoe je ze kan voorkomen door het verbeteren van kracht, mobiliteit en plyometrie

Ontdek LIFT YOUR RUN


Een online programma om als loper je mobiliteit te verbeteren, je flexibiliteit te vergroten en blessures te voorkomen.


Nu 50% korting met code: RUNNING 

LIFT MY RUN 

Exclusieve videoreeks

  

Ongeveer 65% van de lopers meldt jaarlijks een blessure, dat is enorm veel. Een heel groot deel van deze blessures betreft overbelastingblessures...

  

Het goede nieuws? Je kan je lichaam trainen zodat je het minder snel overbelast tijdens het lopen zelf.

 

RunningNL slaat de handen in elkaar met LIFT, samen delen we de juiste tips en tricks over hoe je een loopblessures kan behandelen én voorkomen. 

 

Samen ontwikkelen we een reeks educatieve én praktische video's die je helpen om de meest voorkomende blessures te behandelen én te voorkomen. De video's zijn ontworpen om je te voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om blessures te voorkomen en te behandelen.

  

Zo kan je blijven genieten van het hardlopen en je spieren en gewrichten gezond en sterk houden. Of je nu een beginnende loper bent of al jarenlang loopt, de video's zijn een waardevolle bron van informatie en advies!

Ontdek de videoreeks

Meet Michael & Matthias


Michael en Matthias leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding Kinesitherapie aan de KULeuven. Sindsdien werkt Matthias als sport- en manueel kinesitherapeut en schopte Michael het tot profatleet.

 

Michael werd in ‘22 Belgisch kampioen veldlopen nadat hij eerder in ‘19 al de Belgische titel voor de 5000m behaalde. Hij won ook de Crosscup ‘22 en maar liefst 3 maal op rij de Baloise Antwerp 10 miles. Eerder dit jaar liep Michael zijn eerste marathon en zorgde daar meteen voor het snelste Belgische debuut op die afstand.

 

Naast het verder uitbouwen van zijn carrière als profafleet, werkt Michael als loopcoach.

 

Matthias werkt als sportkinesist, manueel therapeut en is mobiliteitscoach. 

Met hun gebundelde theoretische kennis en praktijkervaring werkten ze LIFT YOUR RUN uit om jou te helpen op je weg naar pijnvrij lopen en leven.