7 day mobility challenge voor lopers


Schrijf je gratis in & ontvang elke dag een routine met flexibiliteit- en mobiliteitsoefeningen voor lopers.


Een samenwerking van RunningBE & LIFT 

I'm in!

Hoe helpen mobiliteitsoefeningen bij je loopprestaties?


Een mobiel lichaam is de beste blessurepreventie die je kan krijgen.


Als je lichaam mobiel is, betekent dit dat je gewrichten zonder beperkingen bewegen en dat de spieren rondom de gewrichten sterk en onder controle zijn. Op deze manier verklein je het risico op klachten aanzienlijk.


Mobiliteit helpt om spanning of stress die zich heeft opgehoopt in gewrichten of omliggende spieren en pezen los te laten. Dit zorgt niet alleen voor een instant gevoel van ontspanning, maar verbetert ook je totale bewegingsbereik. 


Denk aan mobiliteit als de sleutel tot efficiënter lopen. Een verbeterde mobiliteit betekent ook een verbeterde loopbeweging, waardoor je sneller en langer kunt lopen zonder overmatige belasting.


Ga met ons de uitdaging aan en werk 7 dagen aan je mobiliteit, specifiek voor het lopen! 

Ik schrijf me in! 


Wat houdt de challenge juist in? 

Dag 1 - CARs routine voor je gewrichten

Tijdens dag 1 van de mobility challenge leren we jou de basis aan: CARs! 


CARs of gecontroleerde gewrichtsrotaties kan je bekijken als het "smeren" van je gewrichten. ♻️


We voeren de belangrijkste CARs uit van je lichaam en zorgen ervoor dat je niét compenseert met andere delen van je lichaam. 

Dag 2 - Heupmobiliteit

De heup is een cruciaal gewricht voor lopers. 


Tijdens dag 2 leer je de heupen openen én versterken in hun eindgraden. 

Dag 3 - Voetstabiliteit en balans

Lopen doe je met je voeten en met slechts één been tegelijkertijd. Samen met Barefoot trainer Anton gaan we op dag 3 dieper in op oefeningen voor voetstabiliteit en -balans. 

Dag 4 - Opwarming

Dag 4 doorlopen we een routine die je kan bekijken als opwarming van je gewrichten en spieren voor je favoriete loopje. 

Dag 5 - Kniemobiliteit

Vandaag werken we aan de mobiliteit van je knieën, essentieel voor het behouden van een gezonde loopbiomechanica, het voorkomen van overbelasting en blessures, en het bevorderen van een efficiënte loopstijl. 

Dag 6 - Enkelmobiliteit


Tijdens dag 6 doorlopen we technieken voor sterke en mobiele enkels. Deze bevorderen immers de stabiliteit, flexibiliteit en de bewegingsefficiëntie. 


Dag 7 - Stretch routine / cooldown

Tijdens deze routine laten we opgebouwde spanning van het lopen los aan de hand van deugddoende stretches voor de lage rug, heup, hamstrings en kuiten. 

+700 anderen deden mee aan onze vorige challenge. 


Ontdek hieronder hun ervaring! 


Dankzij de oefeningen proef je van verschillende aspecten van fit zijn: mobiliteit, kracht en plaatselijke uithouding. De video's zijn hapklare brokjes die mogelijke probleemgebieden aanpakken: rug, nek .... Met de professionele uitleg kun je de oefeningen goed zelf thuis uitvoeren. Zeer goede inleiding voor personen die echt fit willen zijn: niet enkel een esthetisch aantrekkelijk lichaam, maar ook een functieel gezond lichaam willen hebben.

K

Kurt Samaey

De oefeningen waren vernieuwend en uitdagend. De begeleiding bij elke oefening werd heel professioneel en goed uitgelegd waardoor de challenge heel goed verliep. Ook de persoonlijke mailtjes met uitleg over die specifieke dag. Ik vond het zalig om ook de persoonlijke touch achter LIFT te weten te komen in de mail. Alles in zijn geheel was dus TOP!

M

Maxime Schools

Heel goed!! De korte filmpjes hielp enorm om een kickstart te geven aan een nieuwe gewoonte.

<div class="editor-content"><p>Elena Neveu</p></div>,

Elena Neveu

Ik besef dat er andere andachtspunten zijn dan wat ik dacht. Mobiliteit is niet "zomaar" iets om te doen maar vraagt wel begeleiding en tijd als we echt willen vorderen.

E

Eric

Heel mooie challenge, duidelijk uitgelegd, gemakkelijk om uit te voeren en goed oefeningen voor het lichaam, ook niet te lang, haalbaar voor iedereen.

N

Nathalie Becart

Best leuk, kleinschalig en fijn dat er informatie was over wat ik precies aan het doen was. Pluspuntje voor de verschillende camerastandpunten.

F

Femke Talpe

x

-

-


Ontdek het volledige LIFT-platform

En de kracht van mobiliteit voor jouw lichaam. 

Ga naar het platform