Wil je graag een meer persoonlijke aanpak? Aarzel dan niet om een online coaching sessie in te boeken met Matthias.

.

Deze sessie is ontworpen om een op maat gemaakte begeleiding aan te bieden die aansluit bij jouw unieke behoeften en (sport)doelen.

.

Een sessie kost €80. Indien je beschikt over een actief kinesitherapievoorschrift, kan je sessie deels terugbetaald worden door je mutualiteit. Deze online sessies tellen niet mee in de telling van je courante pathologie.

.

Boek je slot eenvoudig in via de onderstaande agenda.

Meet Matthias

Ik ben Matthias, sportkinesist en manueel therapeut. Ik geloof sterk in een holistische visie op de mens. Fysiek en mentaal is voor mij één geheel. En zo wil ik mijn patiënten ook graag verder helpen. Om deze redenen heb ik gekozen voor sportkinesitherapie en heb ik nadien een postgraduaat in de manuele therapie gevolgd - om de bredere connectie tussen het psychologische en lichamelijke te begrijpen.

 

Tijdens mijn praktijkervaring heb ik ontdekt dat mobiliteit enorm vaak hét ingrediënt is voor herstel van pijnklachten en blessures, maar vooral ook om pijnklachten en blessures te voorkomen.

We leven voornamelijk in een curatieve maatschappij. Eentje dat wanneer het gaat om ons lichaam, jammer genoeg aan de alarmbel trekt als het eigenlijk al te laat is.

 

Pas als we pijn hebben, gaan we op zoek naar medische hulp. Net zoals we preventief onze tanden poetsen om ons gebit gezond te houden en fruit en groenten eten omdat we weten dat dit het risico op ziek worden verminderd, moeten we ook beweging en specifiek mobiliteit bekijken als preventief middel om pijn en blessures te voorkomen.

Beweging werkt helend en maakt altijd deel uit van het genezingsproces. Het menselijk lichaam is tot zoveel meer in staat dan we zelf denken. Wij zijn gemaakt om multidimensionaal te bewegen. Niet om urenlang stil te zitten.

 

Met het LIFT wil ik mobiliteit toegankelijk maken voor iedereen. Mijn ultieme levensmissie is dat je je lichaam zelf terug in handen neemt en krijgt. Dat je je lichaam leert begrijpen en dat je beweging zal leren zien als helend middel. Fysiek en mentaal.

.

Mijn methoden zijn gebaseerd op kennis en praktijk van de (sport)revalidatiewetenschappen, kinesitherapie en bewegingsleer en op het FRS systeem. Dit systeem wordt gebruikt door enorm veel professionele sporttakken waaronder de NBA, UFC en MLB.

De voordelen van mobiliteitstraining


1. Je voelt je beter: fysiek en mentaal

.

Stijve enkels, roestige knieën, stramme heupen en een pijnlijke rug? Je wil wel sporten, maar je loopt telkens tegen dezelfde beperkingen aan. Met gerichte mobiliteitstraining zorg je ervoor dat je je sterk én soepel voelt, zonder last van vervelende kwaaltjes. Ook je welzijn en welbevinden zal er enorm op vooruitgaan. Door regelmatige mobiliteitstraining leer je je lichaam namelijk beter aanvoelen. Je voelt je soepeler en ontspannen doorheen de dag!

.

2. Verminderd risico op blessures

.

Een van de grootste voordelen van mobiliteitstraining is het verminderd risico op blessures. Je leert je eindgraden actief te beheersen zodat je tijdens het sporten je volledige bewegingsmogelijkheid gebruikt zonder enige twijfel. In de kinépraktijk zie ik dan ook vaak blessures die doorgaans ontstaan zijn door een slechte mobiliteit. Slechts 15 minuten aan mobiliteitsopwarming per dag kan een helse blessure voorkomen, die je wellicht maanden lang uit de sport houdt!

.

3. De mogelijkheid om correct te bewegen

.

Je bewegingspotentieel is direct gelinkt aan je functionele mobiliteit. Als je efficiënter en beter wil bewegen, moet je verzekeren dat al de gewrichten die je nodig hebt voor een beweging ook beschikken over de nodige hoeveelheid mobiliteit. Enkel zo ga je een beweging correct kunnen uitvoeren (zonder te compenseren met andere delen van je lichaam). Dit geldt voor eender welke bewegingen zoals bijvoorbeeld een squat, bewegingen tijdens het lopen, opslag in de sport enzovoort.

.

.

.

.Boek je 1/1 sessie in met Matthias en ontdek hoe jij mobiliteitstraining kan integreren om de beste versie van jezelf te zijn!

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte!


BODY CHART

Met behulp van de LIFT body chart en de korte quiz, kom je terecht bij de videolessen afgestemd op jouw persoonlijk doel.

BODY CHART

Blijf op de hoogte

Laat je e-mail adres achter, ontvang wekelijks tips & advies en blijf op de hoogte van nieuwtjes.

SCHRIJF ME IN

LIFT je bedrijf

Kies voor een mobiliteitstraject op maat voor je werknemers om je bedrijf gezond te houden.

MEER INFORMATIE