Meet Matthias

Ik ben Matthias, sportkinesist en manueel therapeut. Ik geloof sterk in een holistische visie op de mens. Fysiek en mentaal is voor mij één geheel. En zo wil ik mijn patiënten ook graag verder helpen. Om deze redenen heb ik gekozen voor sportkinesitherapie en heb ik nadien een postgraduaat in de manuele therapie gevolgd - om de bredere connectie tussen het psychologische en lichamelijke te begrijpen.

 

Tijdens mijn praktijkervaring heb ik ontdekt dat mobiliteit enorm vaak hét ingrediënt is voor herstel van pijnklachten en blessures, maar vooral ook om pijnklachten en blessures te voorkomen.

We leven voornamelijk in een curatieve maatschappij. Eentje dat wanneer het gaat om ons lichaam, jammer genoeg aan de alarmbel trekt als het eigenlijk al te laat is.

 

Pas als we pijn hebben, gaan we op zoek naar medische hulp. Net zoals we preventief onze tanden poetsen om ons gebit gezond te houden en fruit en groenten eten omdat we weten dat dit het risico op ziek worden verminderd, moeten we ook beweging en specifiek mobiliteit bekijken als preventief middel om pijn en blessures te voorkomen.

Beweging werkt helend en maakt altijd deel uit van het genezingsproces. Het menselijk lichaam is tot zoveel meer in staat dan we zelf denken. Wij zijn gemaakt om multidimensionaal te bewegen. Niet om urenlang stil te zitten.

 

Met het LIFT-platform wil ik mobiliteit toegankelijk maken voor iedereen. Mijn ultieme levensmissie is dat je je lichaam zelf terug in handen neemt en krijgt. Dat je je lichaam leert begrijpen en dat je beweging zal leren zien als helend middel. Fysiek en mentaal!

Mijn methoden zijn gebaseerd op kennis en praktijk van de (sport)revalidatiewetenschappen, kinesitherapie en bewegingsleer en op het FRS systeem. Dit systeem wordt gebruikt. door enorm veel professionele sporttakken waaronder de NBA, UFC en MLB.

Meet Joshi


Joshi is het andere gezicht achter LIFT. Met veel liefde houdt ze zich bezig met alle communicatiekanalen: de website, sociale media, nieuwsbrieven en noem maar op!


Hoewel ze zich vooral achter de schermen vertoeft, is ze ook enorm gepassioneerd door beweging en een gezonde levensstijl.


Zo haalde ze haar NASM-certificaat (personal trainer), is ze initiator waterski en ontpopt ze zich in de keuken tot een ware breakfast queen.

Het LIFT-team

Ons team blijft groeien.


Helena Wyckaert

Professioneel padelspeelster en -coach

Michael Somers

Professioneel loper en loopcoach

Schrijf je nu in en blijf op de hoogte!


BODY CHART

Met behulp van de LIFT body chart en de korte quiz, kom je terecht bij de videolessen afgestemd op jouw persoonlijk doel.

BODY CHART

Blijf op de hoogte

Laat je e-mail adres achter, ontvang wekelijks tips & advies en blijf op de hoogte van nieuwtjes.

SCHRIJF ME IN

LIFT je bedrijf

Kies voor een mobiliteitstraject op maat voor je werknemers om je bedrijf gezond te houden.

MEER INFORMATIE